Del benestar a la fam al call jueu de Lleida
Una recerca de la UdL analitza els canvis en l'alimentació durant tres segles
Descarregar PdfLa població del barri jueu (call) de la ciutat de Lleida, conegut com la Cuirassa, va experimentar grans canvis en l'alimentació després del pogrom o revolta antisemita de l'agost de 1391. La fam va portar al consum d'espècies no kosher, prohibides per les normes ortodoxes, com ara gats, gossos i èquids, per assegurar-se la supervivència. Així ho ha pogut constatar un estudi liderat per la Universitat de Lleida (UdL), en col·laboració amb la Institució Milà i Fontanals (IMF-CSIC) i la Secció d'arqueologia de l'Ajuntament de Lleida. Els resultats, que coincideixen amb el context definit per les fonts històriques sobre un important període de declivi després de l'atac, els han publicat a la revista International Journal of Osteoarchaeology. [Ampliar notícia]
Text: Premsa UdL