La UdL i Nestlé testen fórmules sostenibles per obtenir prebiòtics amb restes de poma i taronja

Recerca per a transformar residus en ingredients d'alt valor afegit per a altres aliments com iogurts o sucs

Descarregar Pdf
Noticia_26_05_25_2
Residus i els ingredients obtinguts a partir d'ells / Foto: P. Elez (UdL)
Obtenir prebiòtics que milloren la flora intestinal a partir de restes de poma i taronja de la indústria dels sucs és l'objectiu d'una recerca conjunta de la Universitat de Lleida (UdL) i la multinacional suïssa Sociéte des Produits Nestlé. El personal investigador ha testat el potencial de tres tècniques - l'homogeneïtzació a alta pressió, la hidròlisi enzimàtica i els ultrasons- per aconseguir a partir de la pectina la màxima concentració d'oligosacàrids, uns sucres que alimenten els bacteris beneficiosos de l'intestí; i, a partir de la cel·lulosa, un altre sucre lliure d'al·lèrgens anomenat cel·lobiosa. Aquests subproductes, un cop tractats, podrien afegir-se a una gamma àmplia de productes com sucs, iogurts, pa o salses, entre altres. Els primers resultats els han publicat a les revistes Food Chemistry i LWT Food Science and Technology. [Ampliar notícia]