Polpa de garrofa en la dieta dels xais per millorar la seua salut gastrointestinal

Una recerca de la UdL publicada a 'Research in Veterinary Science' en demostra els beneficis

Descarregar Pdf
La polpa de garrofa (Ceratonia siliqua L.) té un paper immunomodulador i antioxidant en el tracte gastrointestinal dels xais, millorant la seua salut digestiva i limitant la possibilitat de sofrir determinades malalties parasitàries, com la coccidiosi. Així ho posa de manifest un estudi de la Universitat de Lleida (UdL) publicat a la revista Research in Veterinary Science. Els resultats assenyalen que la inclusió d'aquesta deixalla agrícola a les dietes de xai redueix l'excreció d'oocists (ous recoberts d'una paret gruixuda capaç de sobreviure llargs períodes fora de l'hoste) de coccidis, al mateix temps que millora la consistència fecal i els paràmetres morfològics gastrointestinals. A més, A més, els tanins condensats de garrofa milloren l'expressió de l'antioxidant SOD2. [Ampliar notícia]