BIOPLAST EFA 253/16

logo_bioplast_230
Informació de l'esdeveniment
Web:
Bioplast
Inici:
Descripción:

Bioplast és un projecte de R & D + I començat el gener 2018 amb  durada fins a finals de desembre 2020, amb un pressupost de 1,4 millions d'euros, cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Econòmic Regional (FEDER) a travès del Programa Interreg VA Espanya - França - Andorra (POCTEFA 2014 - 2020).

APESA, cap de fila de Bioplast. Aquest dóna suport a entitats que han desenvolupat competències en el camp dels bioplàstics i que són complementàries, CATAR CRITT, LISBP, GAIKER, Universitat Lleida i Universitat Girona.

Aquest projecte s'emmarca en un enfocament mediambiental a través de la investigació i el desenvolupament de plàstics a base de residus agrícoles (PHAs), en un territori al servei dels professionals de la plasturgia i de l'agricultura.

A Europa, s'utilitzen 1.500.000 tones de plàstics en el sector agrícola de les quals 140.000 tones a França i 226.380 tones a Espanya. Aquests plàstics, avui dia en la seva major part fabricats a partir de recursos no-renovables (petroli), generen problemes en fi de vida, amb vies de tractament restrictives i poc utilitzades. Bioplast té com a objectiu desenvolupar productes a partir de recursos renovables (principalment residus agrícoles) i desenvolupar noves vies de valorització i de tractament d'aquests bioplàstics (metanització, compostatge) amb un retorn al sòl de les biomasses residuals (digerit, compost). Es tracta de crear una via real d'Economia Circular territorial que crea valor per al sector agrícola i agroalimentari en els territoris transfronterers. Per aconseguir aquest objectiu Bioplast es basa en la sinergia de competències en recerca i innovació i de professionals plasturgistes i agricultors. Organitzat al voltant dels Pirineus (POCTEFA), es tracta d'un territori compacte capaç d'oferir solucions eficaces i sostenibles per a la producció de bioplàstics i la posada en marxa d'un sistema de producció i de tractament en circuit curt.

Socis:

Aspesa, CATAR-CIRIT, Gaiker, LISP-Insa, Universitat de Girona i Universitat de Lleida.

Pressupost:

1.495.590 euros